AGENDA ADUNĂRII GENERALE A JUDECĂTORILOR.VIDEO

La 12 martie 2020, Asociația Judecătorilor ”Vocea Justiției” a organizat o conferință de presă cu tematica: ” Agenda de lucru a Adunării Generale a Judecătorilor”, viziunea noastră- cu priorități, probleme ce necesită a fi discutate, precum și soluțiile la aceste probleme ce urmează a fi identificate de întreg sistemul judecătoresc. Atunci Adunarea Generală a fost amânată din cauza declanșării pandemiei globale de Covid-19. De atunci și până în prezent, Adunarea Generală a Judecătorilor nu a avut loc, inclusiv din cauza obstrucționării acesteia de către puterea politică. De aceea considerăm că Agenda aceasta este relevantă și astăzi.

Misiunea Asociației Judecătorilor ”Vocea Justiției” este aceea de a contribui la progresul social și evoluția individuală promovând cultura democrației, supremației legii și autoritatea justiției, de a solidariza oamenii cu privire la drepturi și îndatoriri, de a contribui la asigurarea independenței justiției și de a susține judecătorii în desfășurarea activității de înfăptuire a justiției fără imixtiuni din interior sau din exterior, de a contribui la dezvoltarea culturii juridice, moralității și integrității în societate.

Fără îndoială, Adunarea Generală a Judecătorilor din 2023 este mult așteptată și de sistemul judecătoresc, și de societate, anume pentru a discuta anumite probleme care au adus în impas sistemul judecătoresc și au pus în pericol Statul de Drept prin subjugarea justiției de către politic.

2023-03-16